Зростання використання юаня за межами Азії сповільнилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання використання юаня за межами Азії сповільнилося

Світ
205
Зростання світової торгівлі з використанням юаня сповільнився, а ходіння китайської нацвалюти за межами Азії залишається обмеженим, свідчать дані опитування HSBC Holdings Plc.
Опитування британського банку підкреслює складності, з якими стикається Китай у спробах зробити юань загальносвітовою валютою і відкрити свої ринки капіталу.
“Недостатнє інформування про потенційні вигоди від розрахунків у юанях і складні правила регулювання в Китаї продовжують залишатися основними причинами недостатньо активного використання юаня”, – наголошується в повідомленні банку.
HSBC з 7 січня по 12 лютого опитав по всьому світу 1610 бізнесменів, щорічний оборот яких становить не менше $3 млн. Результати цього дослідження показали, що в даний час 17% респондентів використовують в розрахунках юань в порівнянні з 22% рік тому.
У тому числі в Німеччині даний показник опустився до 7% з 23%, у Франції – до 10% з 26%.
При цьому більше половини гонконгських компаній використовують у міжнародних транзакціях китайську нацвалюту, що є максимальним рівнем серед 14 ринків, які виділяє HSBC. Друге місце займає Тайвань і материковий Китай – відповідно 38% і 35%.
Близько 54% респондентів заявили, що їхні компанії мають намір нарощувати бізнес-контакти з Китаєм у порівнянні з 59% за підсумками торішнього дослідження.
Курс юаня за останні 12 місяців зміцнився щодо всіх 16 основних світових валют, у тому числі до євро він піднявся на 26%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас