Суд скасував звільнення керівництва Південно-Західної залізниці, - прес-служба дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував звільнення керівництва Південно-Західної залізниці, - прес-служба дороги

Світ
578
Шевченківський районний суд Києва зупинив дію наказів №248ОС-№254 голови Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниці”), яким звільнений керівний склад Південно-Західної залізниці (ПЗЗ, Київ).
Як повідомляється в прес-релізі ПЗЗ у вівторок, рішення прийнято 23 березня і підлягає негайному виконанню.
Раніше повідомлялося, що в.о. гендиректора “Укрзалізниці” Максим Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ.
Згідно з копіями наказів, підписаних М.Бланком, які розміщені на сайті Південно-Західної залізниці, наказом №248ОС від 19 березня 2015 р. звільнений перший заступник начальника ПЗЗ Іван Федорко; наказом №251ОС звільнений головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту апарату з безпеки руху поїздів Південно-Західної залізниці Віктор Дзюник; наказом №250ОС звільнений головний інженер – перший заступник голови ПЗЗ Володимир Осовик.
Крім того, наказом №254ОС звільнений заступник начальника Південно-Західної залізниці по рухомому складу та матеріально-технічного забезпечення Іван Антонюк; наказом №252ОС звільнений директор Південно-Західної залізниці з фінансових та економічних питань Сергій Горілий; наказом №253ОС звільнена начальник фінансово-економічної служби залізниці Ірина Василюк та наказом №249ОС звільнений директор Південно-Західної залізниці з будівництва Олександр Погрібний.
Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відсторонення від посади начальника ПЗЗ Олексія Кривопішина у зв’язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми на підприємстві. Виконуючий обов’язки голови “Укрзалізниці” М.Бланк, в свою чергу, повідомляв про тиск на співробітників ПЗЗ, які фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, і 11 березня доручив в.о. глави ПЗЗ невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їх переслідування. У той же день ПЗЗ спростувала повідомлення М.Бланка.
Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульского т.в.о. голови ПЗЗ, відзначаючи, що “приймальню відстороненого начальника дороги охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконуючого обов’язки”. Південно-Західна залізниця, зі свого боку, вказувала, що ні В.Тягульський, ні М.Бланк в будівлі управління Південно-Західної залізниці на той момент не з’являлися.
Однак, 16 березня М.Бланк повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ продовжують перешкоджати доступу до робочого місця В.Тягульського.
Крім цього, в.о. голови “Укрзалізниці” оприлюднив на своїй сторінці відео, в якому фігурують невідомі особи в камуфляжній формі. У сюжеті йдеться про те, що курирував діями зазначених людей начальник адміністративної служби залізниці, помічник начальника Олексій Коновал.
М.Бланк також повідомляє, що надіслав лист з викладенням зазначених фактів в Генеральну прокуратуру.
Пізніше, вже 17 березня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що А.Кривопишин, оскаржить у цей день в Київському окружному адміністративному суді своє усунення і в результаті ввечері того ж дня стало відомо, що суд відновив дію рішення Кабміну про призначення в.о. начальника ПЗЗ Володимира Тягульського.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас