У Кабміні пояснили ситуацію щодо 9 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили ситуацію щодо 9 травня

Світ
8832
Урочисті заходи в Україні цього року будуть проходити два дні – 8 і 9 травня, повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко.
“Уряд не скасовуватиме 9 травня як День перемоги. Разом з тим уряд запропонує належним чином відзначити 8 травня, як і у всій Європі. Це буде День пам’яті та примирення”, – сказав він на брифінгу у вівторок.
Група народних депутатів від фракцій коаліції та позафракційні 23 березня зареєструвала в парламенті проект закону “Про День пам’яті та примирення” (№ 2463).
“Цим днем повинно бути 8 травня”, – сказав агентству “Інтерфакс-Україна” Іван Крулько (фракція “Батьківщина”). Він нагадав, що в Європі в цей день поминають жертв Другої світової війни.
За словами І.Крулька, законопроект передбачає, що 8 травня не буде вихідним днем. Разом з тим на уточнююче питання, чи залишиться 9 травня вихідним днем, він сказав: “Пропонується скасувати цей вихідний день”.
На сайті Верховної Ради в даний час текст законопроекту відсутній. Його авторами є Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько (фракція Радикальної партії), Юлія Тимошенко Ігор Луценко, І.КРУЛЬКО, Борис Тарасюк (фракція “Батьківщина”), Борис Філатов, Володимир Парасюк (позафракційні), Андрій Левус, Сергій Висоцький, Михайло Бондар, Володимир Соляр і Михайло Гаврилюк (фракція “Народний фронт”).
Як відомо, Генасамблея ООН 22 листопада 2004 проголосила 8 та 9 травня Днями пам’яті і примирення і пропонує відзначати який-небудь один з цих днів, або обидва як День пам’яті жертв Другої світової війни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас