Європейським банкам буде потрібно ще як мінімум п'ять років, щоб повністю позбутися небажаних боргів, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейським банкам буде потрібно ще як мінімум п'ять років, щоб повністю позбутися небажаних боргів, - дослідження

Світ
129
Через шість років після завершення фінансової кризи обсяг небажаних кредитів у портфелях європейських банків складає близько 1,9 трлн євро, що відповідає 4% банківських активів в регіоні, повідомляє Інтерфакс з посиланням на дослідження PricewaterhouseCoopers LLP (PwC).
Приблизно половину цієї суми становлять “погані” кредити, другу половину – хороші борги, але які більше не узгоджуються з бізнес-стратегією банків.
За оцінками експертів, європейським банкам буде потрібно ще як мінімум п’ять років, щоб повністю позбутися небажаних боргів.
У 2014 році банки регіону продали кредитні портфелі номінальною вартістю близько 91 млрд євро – на 40% більше, ніж роком раніше.
Згідно з прогнозом PwC, в 2015 році обсяг продажів досягне 100 млрд євро.
Найбільший обсяг “поганих” боргів відзначений в банківському секторі Італії, відзначається в огляді. За оцінками PwC, цей показник дорівнює 185 млрд євро, що відповідає близько 15% всіх “поганих” кредитів в Європі.
Експерти очікують зростання кількості угод з продажу небажаних кредитів банками Італії та іншими країнами Центральної та Східної Європи в цьому році. У 2014 році обсяг угод із продажу кредитів італійськими банками склав лише 8 млрд євро, і, згідно з прогнозом PwC, цього року він збільшиться до 15 млрд євро.
“Серйозна зацікавленість інвесторів у купівлі банківських активів зберігається, в той час як цей сектор продовжує безпрецедентну і необхідну йому реструктуризацію, – зазначає керівник підрозділу портфельних транзакцій PwC Річард Томпсон. – Ми бачимо серйозну конкуренцію між низкою груп інвесторів, що прагнуть придбати активи, і в результаті ціни кредитних портфелів ростуть, що робить їх продаж для банків привабливішим”.
За даними PwC, резерви, виділені фондами прямих інвестицій та іншими інвесторами на покупку європейських банківських активів, складають більше 70 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас