Курс євро до долара знижується на заявах голови ФРБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара знижується на заявах голови ФРБ

Валюта
2282
Курс євро до долара США слабо знижується у вівторок на заявах глави Федерального резервного банку (ФРБ) Джона Вільямса.
До 8:35 за Києвом курс євро до долара становив $1,0934.
Напередодні євро подорожчав на 1,2% на ослабленні очікувань підйому ставки Федеральною резервною системою (ФРС) в червні цього року завдяки виступу заступник голови ФРС Стенлі Фішера.
У понеділок С.Фішер заявив, що підвищення базової процентної ставки Федрезервом з поточного рівня (0-0,25% річних), ймовірно, буде виправданим в цьому році. Перший підйом ставки буде обґрунтованим, коли відбудеться “подальше поліпшення ринку праці, і ми будемо впевнені в тому, що інфляція повернеться до цільового показника в 2% у середньостроковій перспективі”, зазначив він.
С. Фішер додав, що інвесторам не варто чекати рівномірного підйому ставки після першого підвищення.
“Коментарі Фішера послабили побоювання з приводу можливості підйому Федрезервом ставки вже в червні, і очікування цього кроку тепер зміщуються до вересневого засідання ЦБ, – відзначає валютний аналітик Mizuho Securities Co. в Токіо Кенго Судзукі. – Це скоротило обсяги покупок доларів і продажів євро”.
Курс євро до долара США протягом сесії у вівторок піднімався до $1,0968 порівняно з $1,0946 на закриття ринку в понеділок.
Проте потім вартість європейської валюти впала до $1,0917 на заявах глави Федерального резервного банку (ФРБ) Джона Вільямса, який відзначив, що час для обговорення Федрезервом підвищення базової процентної ставки настане в середині 2015 року.
“Заяви Джона Вільямса забезпечили деяку підтримку долару, оскільки він не виключив можливості підйому ставки в червні, – говорить директор валютних операцій Credit Agricole SA в Токіо Юдзі Саїто. – Прогнози учасників ринку щодо підвищення ставки Федрезервом і раніше неоднозначні”.
Курс долара США відносно ієни опустився в ході торгів до 119,61 ієни в порівнянні з 119,73 ієни напередодні. Пара євро/ієна торгується на рівні 130,79 ієни проти 131,05 ієни за підсумками попередньої сесії.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас