Яценюк виявив незаконні схеми конвертації валюти на 20 млрд гривень в роботі Фіскальної служби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк виявив незаконні схеми конвертації валюти на 20 млрд гривень в роботі Фіскальної служби

Кримінал
3949
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк за підсумками перевірки роботи Державної фіскальної служби заявляє про виявлення ряду порушень, серед яких збереження схем щодо функціонування конвертаційних центрів на 20 млрд гривень.
Про це він повідомив на засіданні уряду.
Яценюк зазначив, що за підсумками перевірки ДФС на розгляд Кабміну було передано 20 тис. сторінок про порушення і зловживання в роботі Фіскальної служби.
“Я отримав дипломатичними каналами від іноземних інвесторів дуже коротку довідку, для того щоб не читати цей звіт на 20 тис. сторінок, про те, які корупційні схеми залишилися … Перше – відкати при відшкодуванні ПДВ залишилися, друге – основні 14 майданчиків Клименка ( екс-міністра доходів і зборів) розподілені на близько 100 великих конвертаційних центрів. Загальний обсяг конвертації – до 20 млрд гривень “, – сказав прем’єр.
Серед великих порушень він також зазначив триваючу так звану програму з виготовлення контрафактної горілки, а також трансформацію вертикальної системи зборів з кожної партії матеріальних цінностей на митниці в контрабанду і корупцію безпосередньо на митних постах, які, за його словами, підтримуються представниками правоохоронних органів.
Як повідомляло агентство, наприкінці лютого Яценюк вирішив почати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби та відсторонити його від виконання обов’язків.
Тимчасово виконуючим обов’язки глави Фіскальної служби був призначений Максим Мокляк.
За підсумками звіту Комісії зі службового розслідування діяльності керівництва ДФС Кабмін вирішив звільнити першого заступника Володимира Хоменка та заступника голови Анатолія Макаренка.
Також уряд прийняв заяву про відставку Білоуса.
Раніше Білоус вирішив скласти повноваження голови Фіскальної служби
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас