"Діві Банк" змінив власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Діві Банк" змінив власників

Світ
1236
“Діві Банк” (Київ), що входить до групи середніх, змінив власників. Про це йдеться в повідомленні прес-служби фінустанови.
Раніше банк на 100% належав компанії DVGroup Limited (Кіпр), а одним з найбільших бенефіціарів банку був Микола Гута, співвласник агрохолдингу “Мрія”.
Ще на початку грудня 2014 банком був знайдений новий інвестор, який взяв на себе зобов’язання погасити заборгованість перед бюджетом, контрагентами, фізичними та юридичними особами.
Прес-служба банку повідомляє, що на даний момент Микола Гута, а також Андрій, Клавдія та Іван Гути вже не є інвесторами, бенефіціарами або акціонерами банку і до діяльності фінустанови більше ніякого відношення не мають.
Кандидатури нових бенефіціарів банку проходять узгодження в Антимонопольному комітеті та Національному банку.
Разом з тим банк повідомляє про успішне виконання комплексу заходів з відновлення платоспроможності, передбачених програмою фінансового оздоровлення фінустанови.
У банку відзначають, що виконання умов даної програми створює всі передумови для скасування введених регулятором обмежень на активні і пасивні операції банку.
Банком була проведена робота з позичальниками (юридичними та фізичними особами), результатом якої стало істотне зменшення кредитного портфеля – на 3,6 млрд гривень (66%).
Повідомляється, що заборгованість перед фізичними особами, які не є інсайдерами банку (депозити, карткові та поточні рахунки), була погашена на 99%, а заборгованість перед банками-контрагентами зменшилася на 216 млн гривень (81%).
Як повідомляло агентство, у лютому підконтрольна співвласникові агрохолдингу “Мрія” (Тернопільська область) Миколі Гуті DVGroup Limited (Кіпр) вийшла зі складу акціонерів Диви Банку.
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 65-е місце (1,798 млрд гривень) серед 158 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас