GSM-оператори заробили в 2014 році на 100 мільйонів гривень менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GSM-оператори заробили в 2014 році на 100 мільйонів гривень менше

Фондовий ринок
380
Торік українські оператори GSM-зв’язку заробили в цілому 26,331 млн гривень, що на 100 млн грн менше, ніж роком раніше.
В першу чергу ринок просів через те, що дохід його лідера компанії “Київстар” за підсумками року просів на 640 млн грн до 12,231 млрд грн.
Зниження доходів в материнській компанії VimpelCom Ltd. пояснили зменшенням споживання послуг, а також падінням доходів від неосновного фіксованого бізнесу.
Заробіток другого за величиною гравця ринку – “МТС Україна” – обвалився тільки в четвертому кварталі. Нагадаємо, він перестав працювати в Криму після окупації.
Компанія змушена була вимкнути мережу в серпні. Крім того, компанія втратила частину доходів у Донецькій і Луганській областях.
У перерахованих регіонах МТС традиційно контролювала більшу частину ринку. Відповідно анексія півострова і бойові дії на сході позначилися на заробітку цього оператора негативніше всього в четвертому кварталі.
Проте компанії вдалося збільшити дохід за підсумком року на 111 млн грн до 10,076 млрд. Це відбулося головним чином через те, що частина абонентів “МТС-Україна” потрапили в роумінг в мережу “Трімоб” (“Укртелеком”) після відключення власної мережі в Криму в серпні. Ця послуга виявилася дорожчою, ніж базовий тариф.
Крім того, “МТС-Україна” вдалося реалізувати обладнання кримської мережі на тендері за ЄВРО 17,7 млн ​​“Київстару” ж довелося списати кримську мережу. Це обійшлося в 13 млн. Life :) у лютому також оголосив про списання кримських активів на суму 8 млн доларів.
У 2014 році life :) вдалося збільшити доходи незважаючи на кризові явища в економіці на 457 млн ​​грн до 4,052 млрд грн
Абоненська бази у “Київстар” та life :) трохи збільшилися, у той час як у “МТС Україна” клієнтів стало на 1,3 млн менше після втрати Криму і початку бойових дій на сході.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас