Помер творець сінгапурського дива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер творець сінгапурського дива

Світ
712
Лі Куан Ю, перший прем’єр-міністр Сінгапуру, який керував країною протягом трьох десятиліть між 1959 і 1990 рр., помер у понеділок у місцевій лікарні у віці 91 року, заявив прем’єр-міністр країни.
У своєму зверненні до громадян нинішній лідер Сінгапуру Лі Сянь Лун сказав, що його скорботу у зв’язку зі смертю людини, яку часто називають засновником Сінгапуру, “не можна передати словами”.
Уряд оголосив період національного трауру до похорону Лі в неділю. Його сім’я буде приймати співчуття протягом найближчих двох днів, а потім його тіло буде перебувати в будівлі парламенту з середи по суботу.
Навіть після того, як він залишив свого наступника Го Чок Тонга, і при нинішньому прем’єр-міністрові, його сина Лі Сянь Луні, старший Лі продовжував впливати на політику країни і здійснював консультативні функції протягом багатьох років після відходу з посади глави.
У 1990-2004 рр. він був старшим міністром в уряді Го Чок Тонга. У серпні 2004 р отримав посаду міністра-ментора (наставника), після чого Лі остаточно покинув кабінет в 2011 р
Його смерть знаменує собою кінець цілої епохи партії “Народна дія” – партії, що управляє країною безперервно з 1959 р і співзасновником який він був.
“Лі Куан Ю був справжнім гігантом історії, якого майбутні покоління будуть пам’ятати як батька сучасного Сінгапуру і як одного з великих стратегів розвитку Азії.
Він зробив свою країну однією з найуспішніших економік в нашому сучасному світі. Те, що сьогоднішній Сінгапур – це процвітаюча, безпечна і успішна країна, є пам’яткою десятиліттях його чудової державної служби “, – зазначив прем’єр-міністр Великої Британії Кемерон.
Успадкувавши свого часу економіку без будь-яких природних ресурсів та відсутність коштів для отримання доходів, Лі визнав, що основним ресурсом Сінгапуру є його люди.
Він запросив до Сінгапуру транснаціональні корпорації, яких привабила дешева робоча сила, і усвідомив, що для отримання інвестицій слід викорінити корупцію. Лі приділяв велику увагу розвитку інфраструктури та системі освіти країни, яка в даний час входить в число кращих у світі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас