Fitch підтвердив рейтинги Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердив рейтинги Києва

Світ
328
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги Києва в іноземній і національній валюті на рівні “CC” і національний довгостроковий рейтинг” BB(ukr). Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.
Також агентство підтвердило короткостроковий РДЕ міста в іноземній валюті на рівні C.
Прогноз по національному довгостроковому рейтингу – “Негативний”.
“Підтвердження рейтингів міста Києва відображає значний ризик рефінансування, підвищений валютний ризик, слабку макроекономічну кон’юнктуру в країні і низьку готовність держави надавати своєчасну підтримку на тлі ослабленого інституційного середовища в Україні.
Fitch розглядає ризик рефінансування міста на короткострокову перспективу як суттєвий.
Внутрішні ринки капіталу залишаються слабкими, вартість залучених запозичень в Україні суттєво зросла, а пік виплат у міста настає в 2 півріччі 2015 року.
Місто буде рефінансувати наявні єврооблігації на 250 млн доларів (5,6 млрд гривень) в листопаді 2015 і внутрішні облігації на 5,2 млрд гривень з погашенням в жовтні та грудні 2015 року.
“Єврооблігації міста, по яких відсутнє хеджування, являють собою істотний валютний ризик, який помітно посилюється, зважаючи на зниження курсу національної валюти в 2014-2015 роках. Курс гривні впав майже на 50% до долара США в 2014 році, а в період з січня по березень 2015 відбулося подальше зниження приблизно на 60% “, – вважає Fitch.
Fitch відзначає, що здатність держави надавати підтримку Києву є низькою з урахуванням слабкого стану державних фінансів, що суттєво обмежує фінансову гнучкість уряду країни.
У відповідності зі шкалою Fitch, рейтинги групи СС означають високу ймовірність дефолту.
Як повідомляло агентство, у лютому Fitch знизив рейтинг України c CCС до СС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас