Столичні комунальники "розтринькали" 280 мільйонів на програмах будівництва житла, - звіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні комунальники "розтринькали" 280 мільйонів на програмах будівництва житла, - звіт

Казна та Політика
307
ККУП “ФК “Житло-інвест” протягом 2012-2014 років неефективно освоїло грошові кошти майже на 279,9 мільйона гривень.
Про це йдеться у звіті про результати фінансового аудиту “Житло-інвесту” за 2012-2014 роки.
Як зазначається, в наслідок цього комунальне підприємство втратило доходів орієнтовно на 126,5 мільйона гривень, а бюджет Києва недоотримав чистого прибутку близько 63,3 мільйона гривень.
Комунальне комерційне унітарне підприємство “Фінансова компанія “Житло-інвест” було створене у 2004 році. Воно належить місту й підпорядковується Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА. “Житло-інвест” створили з метою залучення коштів фізичних та юридичних осіб для фінансування об’єктів будівництва, пише видання.
“Однак результати аудиту засвідчили, що замість передбаченої статутом діяльності з інвестування, КП спрямовувало обігові кошти на користь інших фірм, саме не отримуючи очікуваного доходу і, відповідно, позбавляючи доходів бюджет міста Києва”, – йдеться у повідомленні.
Статутна діяльність КП полягає в залученні коштів і фінансуванні будівництва через спеціально створені для цього фонди. Доходом від цієї діяльності має бути винагорода за управління коштами фонду.
Однак, за висновком аудиторів, “Житло-інвест” не витребовував цю винагороду у забудовників (борг 6,6 млн грн) й не нараховував їм штрафні санкції за несвоєчасну виплату (могли стягнути 12,8 млн грн).
Однією з причин неефективного використання грошових коштів “Житло-інвесту” аудитори назвали управлінські рішення директора КП – Михайла Валентиновича Сірого.
Михайло Сірий очолив “Житло-інвест” з 2005 року і керував ним 10 років. Був звільнений 25 лютого 2015 року розпорядженням Віталія Кличка.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас