Головний акціонер Pirelli розглядає можливість продажу компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний акціонер Pirelli розглядає можливість продажу компанії

Світ
322
Мажоритарний акціонер Pirelli&C. SpA – Cam Finanziaria SpA (Camfin) – веде переговори про продаж частки участі у виробнику шин, йдеться в повідомленні Camfin.
Предметом переговорів є передача частки Camfin в Pirelli нової італійської компанії, яка буде контролюватися поки невідомим партнером, за ціною 15 євро за акцію.
Після завершення передачі пакета буде проведено публічний аукціон на акції, що залишилися Pirelli, зазначає Camfin.
Мета угоди – “гарантувати стабільність, автономність і безперервність діяльності групи Pirelli на шляху до зростання”, стверджує Camfin. Штаб-квартира Pirelli залишиться в Італії.
Як пише італійська газета Corriere della Sera, в число потенційних інвесторів входять китайські компанії Zhongce Rubber Co. і China Chemical Corp., а також південнокорейська Hankook Tire Co.
При цьому Il Messaggero в п’ятницю повідомляє, що Chiina Chemical Corp. візьме участь в реструктуризації Pirelli через Aeolus Tyre, яка контролюватиме 51% створюваної холдингової компанії.
Camfin володіє 26,19% акцій Pirelli. Понад 40% акцій Pirelli знаходяться у вільному обігу на Міланській і Нью-йоркській фондових біржах. Сама Cam Finanziaria знаходиться в рівній часткової власності інвестиційної структури “Роснєфті” (MOEX: ROSN) і компанії, контрольованій головою ради директорів Pirelli Марко Тронкетті перевірити.
На чутках про угоду акції Pirelli подорожчали в четвер на 3,3% – до 14,9 євро, максимуму з квітня 2002 року. В ході торгів в Мілані в п’ятницю ціна паперів виросла ще на 2,4% – до 15,26 євро.
У Росії італійський шинний концерн Pirelli володіє 65% в спільному з “РОСТЕХ” підприємстві Pirelli Tyre Russia, якому належать “Кіровський шинний завод” і “Воронезький шинний завод”. Ці активи СП в кінці 2011 року придбало у “СИБУРу”. Партнери спочатку планували вже до 2015 року виробляти в рамках СП 10,5 млн покришок, проте потім скорегували план щодо зростання потужностей шинних підприємств до 8,9 млн шин до 2017 року, з них 6,9 млн шин доведеться на Кіровський майданчик. “Кіровський шинний завод” випускає шини під брендами Pirelli, Formula Energy, Formula Ice, Amtel.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас