Залізничний скандал: ПЗЗ не виконуватиме накази "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничний скандал: ПЗЗ не виконуватиме накази "Укрзалізниці"

Світ
4081
Колектив Південно-Західної залізниці (ПЗ, Київ) має намір не виконувати накази вищого органу – Держадміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), повідомила прес-служба ПЗЗ.
Південно-Західна залізниця зазначає, що одномоментне звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці (ПЗЗ) призводить до зупинки її діяльності, оскільки до компетенції звільнених осіб відноситься виключне право прийняття наказів і розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці.
У ПЗЗ відзначають, що накази і розпорядження в.о. генерального директора “Укрзалізниці” Максима Бланка від 19 березня про звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці не підлягають виконанню, оскільки вважають їх “злочинними”, і, нібито, щодо самого М.Бланка розслідуються кримінальні справи про зловживання владою і службовим становищем.
Залізниця наголошує, що відповідно до закону України “Про залізничний транспорт” встановлено, що залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті.
Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.
“Повноваження виконуючого обов’язки начальника дороги Івана Федорка підтверджені рішенням суду, яке вступило в дію, а дію розпорядження уряду №192-р про покладення виконання обов’язків начальника залізниці на Володимира Тягульського зупинено.
Враховуючи той факт, що керівництвом “Укрзалізниці” видаються незаконні накази, з даного часу трудовим колективом Південно-Західної залізниці не приймаються до виконання накази і розпорядження “Укрзалізниці”, – наголошується в повідомленні.
Південно-Західна залізниця уточнює, що таке право колективу залізниці гарантовано статтею 60 Конституції України, якою встановлено, що ніхто не зобов’язаний виконувати “явно злочинні розпорядження чи накази”.
Як повідомлялося, в.о. генерального директора “Укрзалізниці” М.Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ.
Так, наказом №248ОС від 19 березня 2015 звільнений перший заступник начальника ПЗЗ Іван Федорко; наказом №251ОС звільнений головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту апарату з безпеки руху поїздів Південно-Західної залізниці Віктор Дзюник; наказом №250ОС звільнений головний інженер – перший заступник голови ПЗЗ Володимир Осовик.
Крім того, наказом №254ОС звільнений заступник начальника Південно-Західної залізниці по рухомому складу та матеріально-технічного забезпечення Іван Антонюк; наказом №252ОС звільнений директор Південно-Західної залізниці з фінансових та економічних питань Сергій Горілий; наказом №253ОС звільнена начальник фінансово-економічної служби залізниці Ірина Василюк та наказом №249ОС звільнений директор Південно-Західної залізниці з будівництва Олександр Погрібний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас