На прохання МВФ в Україні підвищать податок на доходи фізосіб та нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На прохання МВФ в Україні підвищать податок на доходи фізосіб та нерухомість

Казна та Політика
18528
В рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом в Україні буде переглянута шкала для податку на доходи фізичних осіб.
Про це йдеться в документі МВФ,що доповнює Меморандум, під назвою “Запит на розширену угоду по розширеній кредитної лінії та погашення угоди stand-by”.
Як йдеться в документі, в умовах реформування економіки та поступового підвищення податкового навантаження України не тільки переведе на загальний режим стягнення ПДВ агросектору, що обумовлено Меморандумом МВФ, але ще посилить оподаткування доходів населення (податок з доходів фізосіб, ПДФО).
Зокрема, наша країна зобов’язалася “підвищити прогресивність оподаткування, щоб більше оподатковувати доходів багатих”. Зараз діє дві шкали: доходи до 12 тис. грн оподатковуються за ставкою 15%, а понад цієї суми – по 20%.
Крім того, влада пообіцяла підвищувати оподаткування нерухомості. А саме: зменшувати розмір пільги, з якої податок не платить більшість українців. У 2015 році нічого не треба платити, якщо загальна площа житла становить менше 120 кв. метрів, а з 2016 року – при 60 кв. метрах. Також чиновники пообіцяли МВФ підвищувати саму ставку податку. Але в документі не йдеться наскільки саме і коли.
Разом з тим, будуть посилюватися оподаткування видобувних галузей. У чому саме полягатиме суть цього посилювання та реформування, про яке йдеться в додатковій угоді до Меморандуму, теж не уточнюється.
З хороших податкових новин: до кінця 2015 року наша влада зобов’язалися повністю відмовитися від імпортного збору, який зараз становить 5-10% і стягується з привізного закордонного товару. Тобто, за логікою, він повинен трохи подешевшати на нових закупівлях.
Відзначимо, 11 березня МВФ схвалив розширену програму допомоги Україні на 17,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас