Глава МВФ схвалила зусилля Китаю щодо зміни балансу економіки на користь більш стійкого зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ схвалила зусилля Китаю щодо зміни балансу економіки на користь більш стійкого зростання

Світ
102
Зусилля Китаю по зміні балансу економіки на користь більш стійкого зростання позитивні для глобальної економіки, заявила керуючий директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
Порівнявши спроби Китаю змінити економічний баланс з заварюванням “вишуканої чашки китайського чаю”, К.Лагард відзначила, що дуже важливо продовжувати такі реформи, як, наприклад, лібералізація ставок по депозитах, а також відмовитися від надання безумовних гарантій держкомпаніям.
“Більш повільне, надійне і стійке зростання сприятливе для Китаю і його населення, і воно позитивне для глобальної економіки, – говорить К. Лагард. – Заварюючи чашку чаю більш повільно, Китай отримає більш багатий смак”.
Згідно з прогнозом МВФ, економіка КНР збільшиться в 2015 році на 6,8%.
Раніше в цьому місяці китайські власті встановили цільовий показник зростання ВВП на цей рік до “приблизно 7%”. Офіційний прогноз на 2014 рік складав “близько 7,5%”, реальне зростання склало 7,4%.
Говорячи про ситуацію у світовій економіці, К.Лагард відзначила, що економічний прогноз залишається нестійким. Вона попередила, що жорсткість політики Федеральною резервною системою (ФРС), незважаючи на триваюче нарощування стимулювання іншими світовими ЦБ, може підвищити ризик негативних побічних ефектів для emerging markets.
“При недостатньо чіткому регулюванні ця “асинхронність” в кредитно-грошовій політиці може спровокувати надмірну волатильність на глобальних фінансових ринках, – заявила К.Лагард. – Іншим ризиком є зміцнення долара США і його можливий вплив на економіки emerging markets. Ці країни можуть виявитися уразливими , оскільки багато з їх банків і компаній різко збільшили запозичення в доларах в останні п’ять років “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас