Готель "Козацький" в самому центрі столиці непомітно вивели з держвласності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готель "Козацький" в самому центрі столиці непомітно вивели з держвласності

Кримінал
2076
За дорученням міністра оборони Степана Півторака Департаментом внутрішнього аудиту та фінансового контролю оборонного відомства був проведений аудит діяльності державного підприємства “Готель” Козацький “, який виявив ряд порушень. Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.
В ході аудиту виявилося, що попередній керівник підприємства уклав договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора і без дозволу передав у спільну діяльність нерухоме майно та земельні ділянки загальною вартістю 236, 6 млн грн. Таким чином готель незаконно перейшов з державної власності у приватну.
В ході судових розглядів, ініційованих нинішнім керівництвом, вдалося довести, що цей договір недійсний. Однак учасники спільної діяльності намагаються ініціювати повторний розгляд справ за новими обставинами. Розгляд справ триває.
“За період перевірок було виявлено близько 12,6 млн грн збитків. Незаконне управління підприємством призвело до його збитковості за результатами 2014 року в сумі 5,6 млн грн, при цьому працівникам виплачено майже 0,5 млн грн премій. Внутрішніми аудиторами в 2013 році були виявлені збитки на суму 45,5 млн грн, рішення по яких керівництво підприємства в даний час не приймало “, – йдеться в повідомленні.
Полторак доручив розробити стратегічний план розвитку підприємства, оформити право власності на нерухоме майно та земельні ділянки, передати матеріали аудиту в правоохоронні органи для дачі правової оцінки діям посадових осіб.
Держпідприємство “Готель Козацький” є учасником концерну “Військторгсервіс”. ДП створено в 1993 році з метою надання готельних і побутових послуг за плату тимчасово розміщеним військовослужбовцям, членам їх сімей, працівникам Збройних Сил, військовим делегаціям інших країн, громадянам України та іноземним громадянам за наявності вільних місць.
Нагадаємо, в 2010 році готель “Козацький” став жертвою шахраїв, з рахунків було вкрадено майже 25 тисяч доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас