Економіка України відновиться до кінця року, - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка України відновиться до кінця року, - МВФ

Казна та Політика
1996
Про це розповів постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.
«Ситуація складна. За підсумками року країну знову чекає рецесія. Згідно з прогнозами, падіння ВВП складе 5,5%, інфляція – близько 27%. Звичайно, буде важко. У той же час відбувається коригування економіки, і це не можна ігнорувати. У 2013-му дефіцит рахунку поточних операцій становив понад 9%. У 2014-му він скоротився наполовину. А цього року ми очікуємо дефіцит на рівні 1,5% ВВП », – говорить він.
У той же час, за його словами, в МВФ очікують, що відновлення економіки почнеться вже до кінця 2015 року, а в 2016-му поступово відновиться зростання на рівні близько 2%.
«Багато в чому двигуном цього зростання стануть інвестиції. Українська економіка має великий потенціал. Тут відмінний людський капітал, і ситуація зараз дуже сприятлива для того, щоб розвивати експортний потенціал. Якщо реформи будуть проведені належним чином, в першу чергу в бізнес-середовищі, ми швидко побачимо прогрес », – вважає Ваше.
За його словами, щоб наздогнати країни Східної Європи з розвитку Україні знадобиться кілька років реформ.
«Не бачу причин, чому Україна не зможе зробити цього. Звичайно, потрібен час і політична воля. Але я бачу, що ви можете », – сказав Ваше.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас