Через динаміку євро Chanel підвищує ціни в Європі, але знижує їх у Китаї та РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через динаміку євро Chanel підвищує ціни в Європі, але знижує їх у Китаї та РФ

Світ
572
Дім мод Chanel збирається підвищити ціни на свою продукцію, включаючи сумки, в Європі, але при цьому знизити їх в Китаї, щоб скоротити розрив, який збільшується через ослаблення євро і який змушує китайців спрямовуватися до магазинів Парижа та інших європейських міст, пише Інтерфакс з посиланням на The Wall Street Journal.
Ціни також будуть знижені в Росії, Гонконгу, Південній Кореї і В’єтнамі. Зміни наберуть чинності з 8 квітня.
Одна з цілей Chanel – ліквідувати сірий ринок у Китаї: туристи з Піднебесної користуються істотними відмінностями цін у Європі та Азії, щоб закупити сумки Chanel в Європі для подальшого перепродажу вдома.
За оцінками WSJ, це перший подібний крок серед компаній преміального сегмента, проте незабаром у Chanel можуть взяти приклад і інші виробники предметів розкоші. Поточний розрив між цінами на товари категорії “люкс” в Парижі, Нью-Йорку та Пекіні набагато перевищує довгострокові показники.
Різниця у вартості класичних сумок Chanel в Парижі і Пекіні перевищує $2 тис. Якщо у Франції модель 11.12 коштує 3,55 тис. євро ($3750), то в Пекіні вона ціна набагато вища – 38,2 тис. юанів ($6095). При цьому на сайті інтернет-аукціону Taobao заповзятливі мандрівники продають привезені з Європи сумки за 31 тис. юанів. Для Gucci і Louis Vuitton розбіжності в цінах в різних регіонах світу також дуже помітні і можуть перевищувати 80%.
За словами аналітика BNP Paribas Луки Солькі, дорогі сумки завжди було найвигідніше купувати в Парижі, але раніше ціни в Нью-Йорку були вищі приблизно на 10%, а в Китаї – не більше ніж на 30-40%, відображаючи передусім імпортні мита.
У квітні модель 11.12 подорожчає в Європі на 20%, до 4260 євро, і подешевшає в Китаї на 21% – до 30 тис. юанів. У США її ціна збережеться на рівні $4,9 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас