Україна може забути про інвестиції, якщо підходи до законодавства будуть змінюватися спонтанно, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може забути про інвестиції, якщо підходи до законодавства будуть змінюватися спонтанно, - нардеп

Казна та Політика
624
Україна ризикує відштовхнути від себе міжнародних інвесторів, які вкладають у проекти з відновлюваної енергетики. Таку думку висловила голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи дії НКРЕКУ щодо дворазового скорочення розміру «зеленого» тарифу для відновлюваної енергетики.
«Кабмін зараз готується до донорської конференції. Як ми можемо виглядати перед тими інвесторами та донорами конференції, якщо зараз приймаються подібні рішення? », – говорить вона. «Ми повинні зрозуміти: якщо зараз ми покажемо всьому світу, що можемо спонтанно, чи не прогнозовано змінювати підходи до законодавства на підзаконному рівні, то завтра можемо забути про «зелену» енергетику та інвестиції в Україну взагалі», – каже народний депутат.
Такої ж позиції дотримується Олександр Лівік, голова підкомітету з питань нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. За його словами, інвесторам в «зеленій» енергетиці важливо продемонструвати, що можна і далі вкладати гроші галузь. Державі має підтвердити, що ті правила гри, які прийняті для попередніх інвесторів, не зміняться в будь-якому випадку. Це гарантія збереження вже зроблених інвестицій і залучення нових.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас