Україна отримає від Німеччини 18 млн євро на будівництво нового саркофага для ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає від Німеччини 18 млн євро на будівництво нового саркофага для ЧАЕС

Енергетика
367
Уряд Німеччини має намір виділити додатково близько 18 мільйонів євро на зведення нового саркофага над зруйнованим реактором Чорнобильської атомної електростанції. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на агентство dpa.
Воно посилається на проект бюджету міністерства охорони навколишнього середовища, оприлюднений у вівторок, 17 березня. Проект бюджету підготувало міністерство фінансів Німеччини. У проекті документа зазначається також, що протягом наступних чотирьох років – з 2016 по 2019 рік – Німеччина буде надавати щорічно 4,5 мільйона євро на роботи по санації на електростанції.
У повідомленні агентства нагадується, що в 1997 році країни “великої сімки” (G7) домовилися про створення фонду для фінансування будівництва саркофага над четвертим блоком Чорнобильської АЕС. Однак оскільки для зведення саркофага у фонді не вистачає сотень мільйонів євро, то Німеччина – у рамках головування в G7 – має намір, таким чином, підштовхнути збір необхідних грошей.
На цьому тижні держсекретар міністерства охорони довкілля Німеччини Йохен Флясбарт планує відвідати Чорнобиль, щоб на місці отримати уявлення про стан справ на станції, зазначає Німецька хвиля.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас