Учасникам держзакупівель будуть пояснювати причину відмови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасникам держзакупівель будуть пояснювати причину відмови

Казна та Політика
488
Кабінет міністрів України планує у травні 2015 р. розглянути підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі законопроект, що зобов’язує замовників державних закупівель пояснювати відмови заявникам.
Відповідне положення закріплено в плані імплементації актів законодавства Європейського Союзу, опублікованому на сайті Мінекономрозвитку.
Згідно з планом, законопроект передбачатиме обов’язкове роз’яснення заявникам, які не отримали контракт, підстав відповідного рішення замовника з достатнім рівнем деталізації.
При цьому метою даної норми є контроль правомірності ухвалених рішень.
У плані імплементації також зазначається, що затвердження даної норми є останньою законодавчою зміною в рамках гармонізації системи держзакупівель з директивами ЄС.
Водночас, подальше удосконалення системи держзакупівель буде проводиться відповідно до законодавства Євросоюзу згідно з планом, який Кабмін планує затвердити у квітні.
Як повідомлялося, уряд своїм розпорядженням від 4 березня схвалив плани імплементації деяких актів законодавства ЄС, які були розроблені Міністерством економічного розвитку і торгівлі.
Зокрема, йдеться про плани з упровадження у правове поле України положень 35 актів законодавства ЄС у сферах, визначених Угодою про асоціацію.
До цього списку включені законодавчі акти, що стосуються усунення бар’єрів у торгівлі, державних закупівель, інтелектуальної власності, навколишнього середовища, корпоративного управління та бухгалтерського обліку, а також захисту прав споживачів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас