У Мексиці запустили сайт-аналог WikiLeaks для боротьби з корупцією в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мексиці запустили сайт-аналог WikiLeaks для боротьби з корупцією в країні

Світ
267
У Мексиці запустили сайт-аналог WikiLeaks. Сайт має назву MexicoLeaks і покликаний допомогти у боротьбі з корупцією в країні, повідомляє видання з посиланням на Fox News.
Запустила ресурс група мексиканських видавців та громадських організацій. За його допомогою громадяни можуть повідомляти «потенційно вибухонебезпечну» інформацію, публікувати документи, фотографії, інші дані.
За словами авторів проекту, всі інформаційні «зливи» перед публікацією будуть ретельно перевірятися журналістами сайту. Платформа запевняє у забезпеченні цілковитої анонімності.
«Ми не маємо жодних політичних намірів», – каже Ігнаціо Родрігес Рейна (Ignacio Rodriguez Reyna), директор мексиканського видання Emeequis і наголошує, що йдеться лише про незалежну журналістику.
Працюють над проектом дві громадські організації та шість ЗМІ, в тому числі мексиканський щотижневий журнал Proceso та веб-сайт Animal Politico.
Останнім часом у Мексиці відбулися великі корупційні скандали, нагадує Fox News. Надихнувшись досвідом сайту Джуліана Ассанжа WikiLeaks та викриттями Едварда Сноудена, MexicoLeaks має на меті заохотити розвиток місцевої розслідувальної журналістики.
За матеріалами:
Телекритика
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас