Через валютні коливання компанії Північної Америки та Європи втратили близько $40 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через валютні коливання компанії Північної Америки та Європи втратили близько $40 млрд

Світ
409
Різкі коливання обмінних курсів провідних валют, що спостерігалися в минулому році, погіршили річний виторг північноамериканських і європейських компаній в цілому на $39,54 млрд, говориться в доповіді компанії FiREapps, що спеціалізується на управлінні валютними ризиками.
У IV кварталі втрати склали $20,18 млр, в тому числі для компаній США і Канади – $18,66 млрд, що вчетверо перевищує рівень третього кварталу і є найгіршим значенням показника з розпалу європейської боргової кризи.
Негативний вплив на річний прибуток компаній Північної Америки склало близько 6 центів на акцію – максимум з 2011 року, за весь час спостережень FiREapps. У 2013 році цей вплив був вдвічі менше.
Більше половини північноамериканських компаній (51%) в числі валют, найбільше стурбовані їх в IV кварталі, називали євро, 15% – канадський долар, 14% – ієну, 10% – фунт стерлінгів, 9% – бразильський реал. Рубль займав 3-е місце серед “проблемних валют” в третьому кварталі, але зник зі згадок в жовтні-грудні.
Європейців в кінці року найбільше (43% відповідей) тривожила власна валюта, на другому місці – рубль (25%), далі йдуть ієна (18%), аргентинський песо і бразильський реал (по 7%).
У 2014 році багато транснаціональних компаній, які раніше не повідомляли про негативні наслідки динаміки валют, вперше звернули увагу на цей фактор. У Північній Америці їх частка склала до 63%, в Європі – до 68%.
При цьому FiREapps очікує подальшого посилення негативного впливу на компанії США і Канади в цьому році.
За оцінками Bank of America Merrill Lynch, волатильність валют зараз є максимальною для некризового року за останні 20 років.
FiREapps проаналізувала вплив коливань валютних курсів на квартальну і річну виручку 846 північноамериканських компаній і 354 транснаціональних компаній Європи, як мінімум 15% сукупної виручки яких припадає на 2 і більше валют.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас