Яценюк хоче залучити німецьких фахівців для контролю якості українських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк хоче залучити німецьких фахівців для контролю якості українських доріг

Світ
982
Кабінет міністрів України готовий залучити німецьких фахівців для вибіркового контролю якості українських доріг та нагляду за ремонтом доріг. Про це повідомив в ході засідання Урядової комісії з надзвичайних ситуацій прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
«Щодо якості доріг. У нас настав час, щоб ви (міністр інфраструктури Андрій Пивоварський – ред) найняли німецьку фірму, і німці тут будуть кращими, щоб вони почали здійснювати вибірковий контроль і технічний нагляд за проведеними роботами «Укравтодору», облавтодорів з ремонту і реконструкції доріг», – сказав Яценюк.
Він відзначив, що іноземні фахівці зможуть об’єктивно оцінити, наскільки якісно виконуються роботи і витрачаються кошти. «Ми відразу побачимо – наскільки це (ремонт і будівництво доріг – ред) якісно робиться, чи списують гроші, чи їх правильно використовують. І вони (запрошені фахівці – ред) нам підкажуть, яким чином краще облаштувати дорожнє полотно і ефективніше використовувати кошти», – сказав прем’єр, відзначивши, що уряд готовий ухвалити відповідне рішення.
За словами глави уряду, Україні на даному етапі дешевше профінансувати зовнішніх оцінювачів, ніж вкладати мільярдні асигнування в безконтрольний процес. «Нам дешевше з бюджету профінансувати діяльність цієї (запрошеної – ред) компанії, яка здійснюватиме вибірковий нагляд, ніж платити мільярди – і ми не бачимо, куди вони діваються, а одержуємо ситуації, як зокрема сьогодні в Полтаві, – сказав він. – Давайте проведемо експеримент. Вони нам напишуть цікаві звіти про якість українських доріг».
Раніше Яценюк доручив Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодору») терміново використовувати виділений з бюджету 1 млрд грн на ремонт доріг. Таке доручення він дав у рамках активізації роботи щодо підвищення якості українських доріг, безпеки руху та недопущення великих дорожньо-транспортних пригод.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас