Реструктуризація українського боргу, передбачається списання в розмірі 50%. - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризація українського боргу, передбачається списання в розмірі 50%. - експерт

Казна та Політика
7339
Україна починає процес реструктуризації боргу, передбачається списання в розмірі 50%. Минулого тижня МВФ виділив Україні перший транш у розмірі $5 млрд в рамках програми розширеного фінансування загальним обсягом $17,5 млрд. Найбільшим власником українських бондів є відомий фонд Franklin Templeton.
“Насправді, реструктуризація – це більш м’яке слово, що позначає дефолт. Більш ніж серйозні втрати понесуть всі власники українських боргів, включаючи Росію. Однак для самої України це рішення однозначно плюс, а не мінус. Воно за фактом означатиме початок реальних економічних реформ “, – упевнений Олександр Разуваєв, директор аналітичного департаменту Альпарі.
“Модель реформ, яка запропонована Заходом України, передбачає масштабний приплив європейських інвестицій і створення зав’язаних на європейський ринок експортних виробництв. Вона спрацювала в Польщі і Туреччині, але провалилася в Прибалтиці. Вирішення проблеми суверенного боргу не тільки оздоровить державні фінанси України. Воно фактично відкриває дорогу європейським інвесторам “, – відзначає експерт.
“Дефолт не такий страшний, як здається на перший погляд. Якщо економіка почне зростати, і покращиться інвестиційний клімат, то Україна зможе швидко зайняти гідне місце у світі міжнародних фінансів і глобальній економіці”, – додав він.
Початок реальних економічних реформ в Україні однозначно позитивно для іноземних інвесторів. “Реформи неможливі без гарантії прав інвесторів, а це означає, що права власності іноземних компаній в Україні будуть дотримані. А в разі успіху економічних реформ в Україні, іноземний бізнес чекає зростання капіталізації дочірніх підприємств”, – підкреслив Разуваєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас