Працюючі держслужбовці з 1 квітня залишаться без пенсій, - ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працюючі держслужбовці з 1 квітня залишаться без пенсій, - ПФУ

Казна та Політика
3491
Працюючі державні службовці з 1 квітня втратять свої пенсії. Про це в ході прямої лінії повідомив голова правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін.
“Людина, яка працює на сьогоднішній день на посаді державного службовця: прокурора, судді, народного депутата, службовця місцевого самоврядування та інших посадах, які дають право на призначення пенсій на спеціальних умовах, вони можуть або залишатися працювати, але вони не будуть отримувати пенсій, або вони можуть звільнитися і надалі отримувати пенсію в раніше призначеному розмірі в повному обсязі”, – сказав Машкін.
При цьому глава ПФУ зазначив, що з 1 квітня процес нарахування пенсій “не змінюється жодним чином”. “Вводяться певні правила виплати пенсій працюючим пенсіонерам, тобто ті, хто працює на спецпосадах, повинні будуть вибрати: отримувати їм пенсію або заробітну плату”, – додав він.
За словами Машкіна, із загального правила будуть виключені чотири категорії. “Винятки становлять тільки інваліди першої та другої групи, інваліди війни третьої групи, учасники бойових дій, члени сімей загиблих військовослужбовців”, – зазначив голова правління ПФУ.
Водночас для пенсіонерів, які працюють на інших посадах і чий розмір пенсії перевищує 1423 грн, встановлено правило, згідно з яким пенсія буде виплачується в розмірі 85% вже призначеної, але не менш, ніж півтора розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
“Це 1423 грн на сьогоднішній день. Винятки становлять ті ж самі категорії, що й за спецпосадами, і плюс до них ще й ті пенсіонери, які отримують військові пенсії. На них це обмеження не поширюється”, – пояснив Машкін.
Не зміниться ситуація і для працюючих пенсіонерів. “Все, що стосується працюючих пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, то після законодавчих змін, які набудуть чинності з 1 квітня, для вас з 1 квітня нічого не зміниться, ви будете працювати, отримувати заробітну плату і одержувати пенсію в тому розмірі, який у вас є”, – наголосив глава ПФУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас