Нардеп пропонує посилити відповідальність власників збанкрутілих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп пропонує посилити відповідальність власників збанкрутілих банків

Світ
558
Держава повинна посилити відповідальність власників збанкрутілих банків – заявив Руслан Демчак, заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.
На думку депутата, за доведення фінансової установи до банкрутства його акціонери повинні нести не тільки кримінальну, а й матеріальну відповідальність особистим майном.
“Для цього є правоохоронні структури, які повинні визначати чи були кримінальні порушення, – пояснив Демчак, – якщо вони є, то в рамках цих кримінальних порушень необхідно накладати арешт на майно. Але кожен випадок має розглядатися індивідуально”.
За словами депутата, він вважає за доцільне внести зміни до законодавства, які передбачали б розширення відповідальності акціонерів за стан їх фінансових установ.
“Можливо, потрібно вносити зміни в законодавство, щоб банки створювалися у формі товариств з додатковою відповідальністю. У таких товариствах є відповідальність акціонерів особистим майном”, – сказав Демчак.
Заступник голови парламентського комітету додав, що існує також проблема спотворення звітності, яку банки подають Національному банку. Як наслідок, встановити відповідальних за крах банку стає практично неможливо: або регулятор закривав очі на проблеми, що виникають у фінансовій установі, або це пряма відповідальність акціонерів і менеджменту, які навмисне спотворювали звітність, щоб приховати реальний стан справ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас