Без змін у пенсійному законодавстві долар міг коштувати 150 гривень - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без змін у пенсійному законодавстві долар міг коштувати 150 гривень - Луценко

Казна та Політика
5826
Верховна Рада зобов’язана була проголосувати за зміни до пенсійного законодавства, інакше для України це могло обернутися страшними наслідками у вигляді курсу долар в 150 гривень і фінансового колапсу. Про це розповів лідер фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко в інтерв’ю виданню.
“Як і будь-який позичальник, МВФ хоче отримати свої кредити назад. Завадити цьому можуть дві чорні діри українського бюджету – 20 млрд., дефіцит пенсійного фонду і 110 млрд. “Нафтогазу”. Тому ми повинні почати хоча б мінімальне скорочення витрат на працюючих пенсіонерів та перейти від субсидування нафтогазових ділків на користь адресних субсидій найбіднішим верствам населення.
“Батьківщина” за це не голосувала. Я їх розумію. Це було дуже важко. У фракції БПП теж було непросто. Оля Червакова навіть відкрито плакала від розпачу за пенсіонерів.
Але ще гірше розуміти, що якщо за це не проголосувати – наступного тижня долар коштуватиме 150 гривень, і це фінансовий колапс, що веде до неминучого економічного і військової поразки.
Тому саме завдяки таким гарячим дискусіям коаліція змогла не тільки взяти на себе це жорстке рішення, але і поліпшила урядовий варіант реформи. По-перше, ми перенесли тягар на пенсіонерів, що працюють в прокуратурі, судах, на держслужбі”, – розповів голова фракції БПП.
2 березня Верховна Рада з п’ятої спроби ухвалила урядовий законопроект щодо пенсійного забезпечення (№ 2212).
Пенсійна реформа вдарить по кожному сьомому українцю. Згідно зі змінами, виплати працюючим пенсіонерам уріжуть на 15% (з застереженням, що сума виплат не може бути менше півтора прожиткових мінімумів непрацездатних осіб, зараз – 1423 грн).
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас