Меморандум з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку на 5 років - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меморандум з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку на 5 років - Розенко

Казна та Політика
1830
Підвищення пенсійного віку на п’ять років, як про це написали деякі ЗМІ, не буде, запевнив міністр соціальної політики України Павло Розенко.
“Телефон просто розривається: дзвонять пенсіонери. У ЗМІ – пару годин тому була опублікована інформація про те, що в меморандумі з МВФ є все-таки норма про підвищення пенсійного віку на п’ять років. Хочу всіх заспокоїти: у меморандумі з МВФ немає ніяких зобов’язань України про підняття пенсійного віку на п’ять років для трудових, звичайних пенсій, які нараховуються 97% українців “, – заявив П.Розенко в ефірі” 5 каналу “.
Він пояснив, що мова йде про необхідність впорядкування так званих “спецпенсій” людей, які мають право на достроковий вихід на пенсію.
“Це власне ми вже зробили, Верховна Рада прийняла відповідний закон 2212 про зміни пенсійного забезпечення. Ситуація на сьогоднішній день врегульована”, – повідомив міністр.
П.Розенко підкреслив, що в ході переговорів українській стороні вдалося переконати делегацію МВФ у тому, що підняття пенсійного віку ніякого економічного ефекту не принесе, “а принесе тільки обурення”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас