Яценюк назвав 10 досягнень уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк назвав 10 досягнень уряду

Казна та Політика
4351
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав 10 досягнень уряду. Про це він заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.
“Десять пунктів, які ми зробили. Перше, це наша спільна команда. Друге, це ми виплатили всі пенсії, зарплати та соціальні виплати, які необхідно було виплатити. Так, ми їх не збільшили, але все, що було передбачено в бюджеті, за втраченою економіці, при закритих підприємствах, ми всі платимо. Третє, ми провели перший етап податкової реформи, ми скоротили вдвічі кількість податків, ми привели стандарти податкового обліку до міжнародних стандартів, ми заборонили перевірки, звільнили від оподаткування малий та середній бізнес. Ми ввели систему легалізації заробітних плат по ЄСВ”, – розповів Яценюк.
Він також зазначив, що Кабмін почав перший етап бюджетної децентралізації.
“П’яте, ми прийняли безпрецедентний бюджет – 5,2% ВВП на фінансування української армії… завдання української армії не дати можливості російським терористам і російським бандитам далі просуватися на нашу суверенну територію. *Ми вітаємо рішення США надати допомогу для українських ВСУ – броньовані автомобілі, засоби радіоелектронного зв’язку”, – додав Яценюк.
Шостим пунктом він зазначив, що підписання угоди про асоціацію з ЄС.
“Ми створили механізм виконання цієї угоди. У кожному міністерстві – заступник міністра з євроінтеграції в уряді – центральний орган з євроінтеграції. Ми провели рада асоціації ЄС, кожне міністерство має чіткий план і виконує його, щоб рішення міністерства відповідали стандартам ЄС. Ми поетапно виконуємо план щодо безвізового режиму між Україною та ЄС. Ми чекаємо адекватної відповіді від наших європейських партнерів на наступному саміті”, – розповів Яценюк.
Прем’єр також відзначив поліпшення в енергетичному секторі.
“Від порожніх сховищ і перекритого Росією газу ми перейшли до того, що сьогодні ми купуємо 70% газу не в Росії, як купували раніше, а в ЄС. І не за ціною, яку захотів Володимир Путін, а за ціною, яка є ринковою. Ми скоротили дефіцит “Нафтогазу” з 8 млрд дол., які ми діставали з кишень українців і відправляли в “Нафтогаз”, як у чорну діру до 1 млрд дол. на поточний рік”, – заявив Яценюк.
Крім того, прем’єр торкнувся теми АТО.
“Країна зіткнулася не лише з тим, що треба фінансувати військовослужбовців, але і займатися тими хлопцями, які поранені, які втратили кінцівки… Створили відповідний державний орган, реєструємо всіх як учасників АТО, програма з реабілітації і навіть щодо складного протезування закордоном”, – зазначив Яценюк.
Він також нагадав, що в країні налічується 1,1 млн переселенців.
“Плюс 3 млрд грн ми зараз додаємо, щоб забезпечити тимчасово переміщених осіб. Саме наш уряд зацікавлений в тому, щоб війна закінчилася як можна швидше, щоб повернути контроль над нашими територіями і люди, які покинули Донецьк і Луганськ, повернулися назад”, – підкреслив Яценюк.
Він також згадав, що Україна почала судові процеси з Росією.
“Всі боялися судитися по газу з Росією. Ми потягнули Росію в Стокгольмський арбітражний суд за газовим контрактом. Ми залучили Росії за контрактом з транзиту газу і вимагаємо підвищення тарифу. Ми почали судові процеси проти Росії в ЄСПЛ про компенсацію збитків за незаконне анексію Криму. Ми почали судову процедуру по відношенню до Росії за порушення міжнародної конвенції про боротьбу з тероризмом. Ми будемо судити Росію за агресію проти України за порушення міжнародного права, за військову крадіжку українського Криму… Ми починаємо процес в Гаазькому трибуналі і Мін’юст отримав відповідні доручення для збору доказів”, – підсумував Яценюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас