Іспанія запропонувала Україні провести консультації з Великою Британієюі ЄК щодо спільного авіапростору з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія запропонувала Україні провести консультації з Великою Британієюі ЄК щодо спільного авіапростору з ЄС

Світ
299
Іспанська сторона запропонувала Україні провести консультації з Великою Британією та Європейською комісією щодо укладання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це повідомив державний секретар у закордонних справах Іспанії Ігнасіо Ібаньєс 11 березня в Мадриді в ході зустрічі з главою Мінінфраструктури України Андрієм Пивоварським.
“Розблокування цього питання стане позитивним сигналом для українців про готовність європейської спільноти, зокрема, Іспанії і Великої Британії, розвивати співпрацю з Україною”, – сказав А.Пивоварський.
Як повідомлялося, Україна і ЄС планують підписати угоду про єдиний авіапростір, проте до сьогоднішнього дня цього зроблено не було.
Офіційною причиною, через що підписання угоди досі відкладається, є неузгодженість позиції Іспанії та Великої Британії з формулювання в цій угоді статті про територіальне застосування в частині Гібралтара. Це пов’язано з відсутністю згоди між Великою Британією та Іспанією щодо умов застосування угоди до аеропорту Гібралтар, який був побудований Великою Британією на спірній території
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас