Банк Кореї знизив ставку до історичного мінімуму в 1,75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Кореї знизив ставку до історичного мінімуму в 1,75%

Світ
377
Центральний банк Республіки Корея в четвер прийняв рішення знизити базову ставку рефінансування до історичного мінімуму в 1,75% з 2%. Про це йдеться в повідомленні регулятора.
“Дивлячись на економіку Кореї, комітет з монетарної політики зазначив, що обсяг експорту країни знизився”, – йдеться в повідомленні центробанку.
Регулятор також пояснює своє рішення скороченням рівня інфляції в країні до мінімального з 1999 року значення – 0,5% в лютому в річному вираженні з 0,8% місяцем раніше.
“Підтримуючи відновлення темпів економічного зростання, комітет буде проводити грошово-кредитну політику, таким чином, щоб підтримувати стабільність цін у середньостроковій перспективі і звертати увагу на фінансову стабільність. У ході цього процесу комітет буде уважно стежити за такими факторами ризику як світові ціни на нафту і зміни в монетарній політиці основних країн “, – наголошується в повідомленні.
За словами економіста HI Investment&Securities Co. в Сеулі Парк Санг Хена, ймовірність подальшого скорочення ставки залежатиме від економічних даних.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас