Українські аграрії засуджують ініціативу про зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аграрії засуджують ініціативу про зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення

Казна та Політика
300
Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко розкритикував рішення Міністерства інфраструктури підвищити тарифи на вантажні залізничні перевезення.
«У зв’язку з девальвацією гривні в три рази, тож збільшаться витрати на посівну. Тому рішення про зростання вантажних залізничних тарифів – це ніщо інше, як гра в одні ворота», – заявив він.
На його думку, індексація залізничних тарифів ще більш підстьобне інфляцію в Україні та вкрай негативно позначиться на аграріях. «Тому необхідно не підвищувати вантажні тарифи, а відмовитися від перехресного субсидування пасажирських», – вважає він.
Нагадаємо, що Міністерством інфраструктури розроблений і направлений на розгляд центральним органам виконавчої влади проект наказу, який передбачає підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 25%.
З урахуванням динаміки індексації тарифів на вантажні перевезення на 83% за останні 9 місяців та пасажирські лише на 46%, проблема перехресного субсидування пасажирських перевезень замість поступового вирішення буде ще більше посилюватися.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас