Німеччина надасть Україні грант EUR16 млн для розвитку заповідників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина надасть Україні грант EUR16 млн для розвитку заповідників

Казна та Політика
238
Мінекономіки ФРН надасть Україні грант на EUR16 млн для розвитку заповідників, повідомив радник міністра екології та природних ресурсів з міжнародних питань Костянтин Ярмоленко на сторінці Фейсбук в середу, підбиваючи підсумки 100-денної діяльності міністерства.
“Німецький грант на EUR16 млн, або майже 0,5 млрд грн за поточним курсом на розвиток українських заповідників. У нас на руках готовий офіційний текст всіх договорів від посольства Німеччини в Україні і ми найближчим часом виходимо на Кабмін”, – написав він.
За словами К.Ярмоленка, перш ніж отримати кошти, заповідникам необхідно буде отримати держакт із зазначенням чітких меж територій. “Поки їх немає і це джерело нескінченної корупції. Директори заповідників ниють: “У нас немає на це грошей і юристів”. Ми їм все це дамо, і шансів “відмазатися” більше не буде. Поки заповідник не отримає держакт, ні копійки грошей з німецького гранту йому не світить”, – написав радник міністра.
Крім того, Мінприроди має намір запустити космічний моніторинг для контролю нелегальних вирубок лісу за допомогою німецьких супутників. За словами К.Ярмоленка, сучасні сателіти побачать з орбіти не тільки вирубки, але і номери машин “лісорубів”.
Для охорони заповідників планується створити спеціальну службу рейнджерів і оснастити їх різними засобами сучасного зв’язку і спостереження.
Мінприроди також має намір створити електронну карту всіх заповідників України з усіма туристичними маршрутами, щоб зробити віртуальну прогулянку по заповідниках можна було не виходячи з дому. Електронні квитки та екскурсії в українські заповідники можна буде придбати онлайн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас