Томенко: Кабмін взяв на себе завищені зобов'язання перед МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Кабмін взяв на себе завищені зобов'язання перед МВФ

2014
Кабінет міністрів взяв на себе завищені капіталістичні зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом.
Про це народний депутат України Микола Томенко сказав в ефірі телеканалу “Рада”, коментуючи останні, так звані непопулярні рішення парламенту, який підтримав ініціативи уряду у змінах до бюджету і пенсійного законодавства.
Томенко пояснив свою відмову від голосування за ці урядові ініціативи тим, що характер обговорення відповідних законопроектів не був заздалегідь підготовлений і мотивованим.
“Уряд назвав дві причини необхідності голосування за ці ініціативи: перша, зрозуміло, Путін і Росія, друга – дефолт України, якщо ми не отримаємо кредиту МВФ. Раціональних, чітких і зрозумілих пояснень необхідності прийняття запропонованих урядом ініціатив ми так і не почули”, – зазначив народний депутат.
“Я розумію, що МВФ вимагало оптимізації витрат на систему освіти. Але навіщо Міністерство освіти запропонувало у змінах до бюджету внести пункт про скорочення майже 500 вищих навчальних закладів, я цього не розумію. Також не витримує критики новий податок для працюючих пенсіонерів. Цілком очевидно, що треба було ліквідувати так звані елітні спецпенсії, але абсолютно незрозуміла логіка вводити ще один податок в 15% для працюючих пенсіонерів. Тим більше, що цей податок будуть платити і пенсіонери, які захочуть працювати і які отримують пенсію в 2000 грн! Думаю, точно МВФ не вимагав від українського уряду обкладати земельним податком заповідники, і багато інших абсурдних речей, які подавалися під егідою зобов’язань перед МВФ “, – зазначив Томенко.
“Тому цілком очевидно, що в даній ситуації уряд спрацював непрофесійно і самостійно перевищив зобов’язання перед МВФ”, – підсумував Микола Томенко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас