Порошенко: Швеція надасть Україні $100 млн безвідсоткової позики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Швеція надасть Україні $100 млн безвідсоткової позики

359
Уряд Швеції виділить Україні $100 млн, відсотки по яких бере на себе шведська сторона, повідомив президент України Петро Порошенко.
“Шановний прем’єр-міністр (прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен – ІФ) підкреслив, що уряд Швеції також прийняв рішення про надання Україні позики в сумі $ 100 млн. Підкреслюю, що відсотки по цій позиці шведський уряд прийняв рішення взяти на себе, і це буде дуже сильна важлива участь Швеції в скоординованих діях наших найбільш надійних, самих твердих, послідовних прихильників, на яких ми можемо розраховувати “, – сказав П.Порошенко на спільній з С.Левеном прес-конференції в Києві в середу.
Свою чергу, шведський прем’єр заявив, що деталі надання цієї позики Швеція ще буде обговорювати.
“Швеція пропонує цю позику в розмірі $ 100 млн України. Деталі будуть обговорюватися, у тому числі з приводу відсотків, які буде оплачувати Швеція. Це буде позика, яка, ми вважаємо, буде дуже корисною для України”, – сказав С.Леві.
Він відзначив важливість, крім іншого, надавати Україні фінансову допомогу в такій складній ситуації.
“Нам необхідно пам’ятати про це, і я закликаю якомога більше країн робити те ж саме, щоб вони виходили з подібними ініціативами”, – резюмував С.Леві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас