Яценюк попросив українців про витримку і розуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк попросив українців про витримку і розуміння

9878
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив витримки і розуміння дій уряду з боку співвітчизників на час проведення реформ в країні.
Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу.
“Я хочу попросити одного – витримки”, – сказав прем’єр.
А.Яценюк закликав “думати не про себе, а про дітей і майбутні покоління”.
При цьому він зазначив, що без реформ у країни немає майбутнього. Водночас він усвідомлює: їх проведення не принесе нинішньому уряду дивідендів у короткостроковій перспективі.
Як сказав А.Яценюк, в даний час Україна отримує підтримку в проведенні реформ від країн “великої сімки”, американських і європейських партнерів, у той же час як проти проведення реформ в країні виступає президент РФ Володимир Путін і фракція Опозиційного блоку у Верховній Раді.
Глава Кабінету міністрів також зазначив, що завдяки діям нинішнього уряду Міжнародний валютний фонд в середу розглядає питання про виділення Україні фінансової допомоги.
Рада директорів МВФ планує 11 березня розглянути нову чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) для України обсягом $17,5 млрд. Її схвалення має відкрити Києву допомогу з боку інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів в розмірі близько $7,5 млрд протягом найближчого року – півтора, а також створити умови для проведення реструктуризації комерційного боргу, щоб заощадити під час дії програми близько $15 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас