НАБУ назвала банки, які підписали меморандум про валютні кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ назвала банки, які підписали меморандум про валютні кредити

Кредит&Депозит
5811
Національна асоціація банків назвала 11 банків, які підписали меморандум про реструктуризацію валютних кредитів. За її інформацією, це Український професійний банк, Альфа-банк, Банк “Надра”, Банк “Михайлівський”, Приватбанк, Банк “Грант”, Регіон Банк, Дельта Банк, ФідоБанк, Платинум Банк, Креді Агріколь Банк.
Про це повідомляється на сайті асоціації.
Державні банки, за інформацією НАБУ, відклали підписання, тому що за законом вони не можуть підписувати угоди, які спочатку передбачають збитки. Для цього їм необхідна згода акціонера, тобто держави.
Нагадаємо, глава Нацбанку Валерія Гонтарєва у Верховній Раді 11 лютого говорила, що меморандум підписали 12 банків, а не 11.
За її даними, банки погодилися взяти на себе частину збитків, пов’язаних із знеціненням курсу гривні в 2014 і 2015 роках. Прямі витрати банків з найбільшим портфелем валютних кредитів від прощення частини реструктуризувати кредиту попередньо вона оцінила на рівні близько 15 млрд гривень, або 40 відсотків від загального обсягу кредитів, що підлягають реструктуризації відповідно до умов меморандуму.
За матеріалами:
НАБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас