Німеччина наполягає на перевірці "трійкою" бюджету Греції - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина наполягає на перевірці "трійкою" бюджету Греції - ЗМІ

199
Німеччина наполягає на повному виконанні домовленостей Греції з міжнародними кредиторами, повідомляє Deutsche Welle.
Афіни повинні погодитися з тим, що перевірку їх планів реформ і фінансового становища проведуть представники всіх трьох інститутів “трійки” – Європейської комісії, Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ), заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле після зустрічі з колегами з країн Єврогрупи в Брюсселі у вівторок. Відповідна домовленість була закріплена в заяві від 20 лютого, яка стала умовою для продовження програми фінансової допомоги Греції, нагадав він.
Заява В.Шойбле послідувала після слів міністра фінансів Греції Яніса Варуфакіс про те, що він має намір проводити переговори з представниками інститутів-кредиторів окремо.
Переговори щодо фінансової підтримки Греції продовжаться в Брюсселі 11 березня. Досі не вирішено, чи отримають Афіни кошти з другого пакету допомоги, обсяг якого становить 7,2 млрд євро. Представники “трійки” незабаром повинні здійснити візит в країну для того, щоб оцінити стан грецького бюджету.
Тим часом стало відомо, що в розпорядження уряду країни надійдуть 555 млн євро з грецького стабфонду. Цей крок був узгоджений з Європейським стабілізаційним фондом (ESM), так як Афіни не можуть отримати доступ до цих коштів самостійно.
Грецький фонд був заснований в 2010 році, його резерви становлять на даний момент 856 млн євро.
У березні Греція повинна виплатити МВФ в рахунок погашення боргу 1,5 млрд євро, влітку – ЄЦБ 6,7 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас