Податкова - не стодоларова купюра, щоб всім подобатися, - Білоус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова - не стодоларова купюра, щоб всім подобатися, - Білоус

Казна та Політика
4277
Глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус прокоментував своє тимчасове усунення з посади.
“Ми кожен день комусь переходимо дорогу. Роблячи крок, ми обрізаємо дуже багато чого в системі, це багатьом не подобається. У людей, які намагаються впливати на структуру, стає менше грошей в кишенях”, – сказав Білоус.
При цьому чиновник уточнив, що конкретної причини усунення йому не озвучили: “Мені нічого не пояснювали. Сказали, що є якісь скарги і ми нібито не впоралися із завданням. Є багато скарг на податкову міліцію, є багато скарг на митницю, є якісь скарги на податкову. Але немає такої податкової в світі, на яку немає скарг. Ми не купюра в 100 доларів, щоб усім подобатися”.
Головне для результативної співпраці з урядом – не поставити “свого керівника”, вважає Білоус, а сформулювати чіткі завдання. “Я не знаю, чи хочуть поставити на моє місце когось свого, – говорить він. – Ви знаєте, що в уряді багато сюрпризів. Справа не в тому, своя людина чи не своя. Завдання потрібно ставити. Якщо не справляється, то яка різниця. Якщо ви поставите замом свою людину, вона сплохує, вам соромно буде за неї”.
Білоус зізнався, що сам він “багато в чому не згоден з податковою міліцією та з митницею”. “Я не хочу про них погано говорити – там працюють генерали, з досвідом, набагато більшим, ніж у мене, вони заслужені діячі, а я – нова людина, яка прийшла з бізнесу і жодного разу не працювала у цій системі раніше”, – пояснив свою позицію керівник Фіскальної служби.
При цьому він розповів, що хоча повернення на пост залежить не від нього, він готовий продовжити роботу. На його думку, щоб провести повноцінні реформи системи, потрібно не менше 2 років.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас