Goldman Sachs визнали свій прогноз щодо нафти заниженими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs визнали свій прогноз щодо нафти заниженими

Енергетика
949
Експерти Goldman Sachs, знизили в січні 2015 прогноз середньої вартості нафти WTI на другий квартал до $40 за барель, визнали цей прогноз занадто песимістичним, зазначивши ослаблення низки негативних для ринку чинників, повідомляє MarketWatch.
Серед факторів, що підтримують ціни на нафту, вони виділяють, зокрема, зростання запасів на світовому ринку, що зупинилося, напруженість у Лівії, яка може позначитися на обсязі поставок з регіону, а також менш високі показники маржі в сфері нафтопереробки.
Згідно січневого прогнозу Goldman Sachs, середня вартість нафти WTI в другому кварталі цього року повинна скласти $40,5 за барель, у третьому кварталі – $44 за барель, у четвертому кварталі – $58 за барель, в 2016 році – $65 за барель.
У заяві, опублікованій 9 березня, аналітики Goldman Sachs Джеффрі Каррі і Дем’єн Курвалін відзначили, що прогноз ціни WTI в $40 за барель, ймовірно, є злегка заниженими, в той час як прогноз на 2016 рік, що оцінює середню вартість нафти в $65 за барель, – занадто високим.
Інвесторам пощастило з погодою в цьому році: піщані бурі в Іраку стримали експорт нафти з цієї країни, при цьому холоди в США і посуха в Бразилії підтримали попит на паливо, йдеться в заяві.
Експерти відзначають, що чекали посилення попиту на паливо в цьому році, проте визнають, що попит почав відновлюватися раніше, ніж вони припускали.
Тим не менш, запаси нафти на світовому ринку можуть рухатися тільки вгору, відзначають вони. Саме цим обумовлено їх думку про те, що січневий прогноз вартості WTI на 2016 рік є завищеними.
“Американські виробники готуються нарощувати активність пізніше цього року за рахунок успішного залучення акціонерного капіталу, скорочення боргів, а також створення резервів з числа незавершених свердловин”, – відзначають експерти.
У короткостроковій перспективі ринку будуть вимагатися низькі ціни на нафту, щоб спровокувати скорочення витрат і числа бурових установок, темпи яких могли б викликати в кінцевому підсумку зменшення видобутку, говориться в заяві Goldman Sachs.
Згідно з даними Baker Hughes, число бурових установок в США минулого тижня скоротилося на 64 – до 922. Зниження числа установок в країні відзначається вже 13 тижнів поспіль, однак темпи скорочень істотно нижче, ніж сподівалися інвестори.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 16:20 МСК у вівторок знизилася на $0,65 (1,3%) – до $49,35 за барель.
Квітневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до цього часу впали в ціні на $1,37 (2,34%) – до $57,16 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас