Турецькі поліцейські вилучили справжню купюру номіналом в мільйон доларів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькі поліцейські вилучили справжню купюру номіналом в мільйон доларів США

Світ
4822
У Турецькій провінції Маніса затримано двох людей, при обшуку у яких була знайдена купюра в мільйон доларів США.
Місцеві поліцейські вели розслідування діяльності фальшивомонетників. Отримавши дані про те, що в одному з автомобілів буде перевозитися велика партія фальшивих американських доларів, вони провели операцію по затриманню. Однак, в ході обшуку фальшивки не були знайдені. Замість цього в одній з папок, що знаходилися в автомобілі, стражі правопорядку виявили купюру номіналом в 1 мільйон доларів США з сертифікатом автентичності.
Банкнота була конфіскована. Передбачається, що вона буде передана в Центральний банк.
Підозрювані не змогли пояснити звідки вони взяли такий рідкісний квиток і в якому напрямку везли його. За версією слідства, купюра була ввезена контрабандним способом для продажу приватним колекціонерам в Стамбулі. Справу найближчим часом буде передано до суду, а затриманих чекає звинувачення у контрабанді. Інші подробиці інциденту поки не розкриваються.
Нагадаємо, що купюри в 1 мільйон доларів були надруковані в США в 1988 році. Вони не були прийняті в якості офіційної грошової одиниці країни, проте представляють велику цінність. Справа в тому, що така купюра була членським квитком в клуб мільйонерів, заснований підприємцем Тері Стюардом. Він і став ініціатором її створення.
Пізніше вона стала продаватися як сувенір, при цьому на сьогоднішній день її цінність може досягати сотень тисяч доларів.
Суми саме такого порядку готові викласти колекціонери з усього світу, щоб дістати її.
Незважаючи на те, що квиток є сувенірною продукцією і символізує собою “американську мрію” і підприємницький успіх, за деякою інформацією вона використовується низкою великих компаній в міжбанківських операціях.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас