Оборот роздрібної торгівлі в Україні за 2014 рік знизився на 8,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оборот роздрібної торгівлі в Україні за 2014 рік знизився на 8,6%

Казна та Політика
303
У 2014 році оборот роздрібної торгівлі в Україні знизився на 8,6%. Про це повідомив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус в інтерв’ю порталу.
«Це дуже багато, ми втрачаємо споживчий ринок, це дуже небезпечно», – вважає чиновник.
За його словами, відомство найближчим часом планує проаналізувати причини, щоб уже з урахуванням прийнятих поправок до бюджету, введення нової ставки рентної плати, зміни курсу долара прогнозувати доходи до кінця року.
Між тим, чиновник визнає, що в сформованій економічній ситуації є і позитивні моменти, які можна використовувати з користю для країни.
«Курс національної валюти допомагає багатьом експортерам і здешевлює собівартість продукції, – сказав Білоус в інтерв’ю. – Будь-яка девальвація, за великим рахунком, стимулює також внутрішнє виробництво, яке заміщає імпорт. Наведу приклад. Розмовляв з представниками одного з великих будівельних супермаркетів. Імпорт паркету стає недоцільним. Миттєво відкрився ринок для внутрішніх виробників ламінату та паркету. Вони підняли потужність, працюють у чотири зміни, і все одно продукції не вистачає. Це створює поштовх для внутрішнього виробництва. Його потрібно зараз підтримати ».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас