Дії ОПЕК вдарили по сланцевому видобутку в США - глава картелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дії ОПЕК вдарили по сланцевому видобутку в США - глава картелю

Енергетика
1270
Рішення країн-членів ОПЕК не скорочувати квоти на видобуток нафти в листопаді минулого року вдарили по сланцевому видобутку в США, заявив генеральний секретар картелю Абдалла ель-Бадрі на галузевій конференції в Бахрейні.
Він зазначив також, що скорочення інвестицій у галузі по всьому світу може привести до нестачі палива, що викличе новий виток зростання цін на нафту, пише The Wall Street Journal.
“Проекти відкладаються. Інвестиції переглядаються. Витрати обмежуються, – сказав керівник ОПЕК. – Якщо не буде зростання поставок, буде дефіцит, і ціни знову зростуть”.
Минулого тижня міністр нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуаймі говорив, що рішення ОПЕК зберегти квоти не було спрямоване проти сланцевих виробників США.
Генсек картелю повторив його слова, але зазначив, що сланцевий видобуток в США є дорогим. Виробництво в Саудівській Аравії, навпаки, досить дешеве.
“Коли ОПЕК вирішила не знижувати квоти, усе розвалилося для американського сланцевого ринку”, – сказав він.
Відповідаючи на запитання, чи можуть США, як зростаючий нафтовиробник, увійти в ОПЕК, керівник картелю відповів: “Вони можуть приєднатися, якщо захочуть”.
Котирування нафти марки WTI в лютому виросли на 3,2%, що стало першим місячним підвищенням з червня минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас