ОСАЦВ може подорожчати на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОСАЦВ може подорожчати на 50%

Особисті фінанси
1713
Девальвація гривні стане підставою для збільшення лімітів відповідальності за ОСАЦВ, які не переглядалися вже п’ять років. Нинішніх лімітів поки достатньо для невеликих виплат, але серйозні пошкодження в ДТП страховка вже не покриває. Якщо ліміти підвищать удвічі, «автоцивілка» подорожчає відразу на 50%, підраховують страховики.
Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) прийняла рішення звернутися до Нацкомісії, що здійснює регулювання ринків фінансових послуг, з проханням переглянути ліміти відповідальності по ОСАЦВ і підвищити їх мінімум у півтора рази, повідомив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко. «Ми передали в комісію наші методичні матеріали: в них прописані варіанти підвищення лімітів відповідальності в півтора-два-три рази. А комісія буде вибирати », – пояснив він.
Зараз максимальна виплата за шкоду, заподіяну майну, становить 50 тис. грн, а за шкоду життю і здоров’ю потерпілого – 100 тис. грн. Останній раз ліміти відповідальності переглядалися ще в 2010 році.
Страховики вважають, що ліміти потрібно підвищувати як мінімум в два рази. «Нашим клієнтам ми пропонуємо добровільне страхування цивільної відповідальності: ліміт по збитку, заподіяному майну, в цьому продукті становить 200 тис. грн. Він користується попитом у страхувальників », – говорить Мачей Шишко. Ще в 2013 році Нацкомфінпослуг пропонувала підвищити ліміт відповідальності за заподіяння шкоди життю та здоров’ю потерпілих у ДТП до 3 млн грн.
Компромісом може бути середній варіант – зростання лімітів вдвічі. Після рішення про підвищення лімітів члени президії будуть ініціювати перегляд тарифів.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас