КМДА виділить мільярд гривень на ремонт вагонів метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА виділить мільярд гривень на ремонт вагонів метро

Казна та Політика
456
Департамент транспортної інфраструктури КМДА за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” на комплексну модернізацію вагонів КП “Київський метрополітен”. Про це пишуть “Наші гроші” з посиланням на “Вісник державних закупівель”.
Вартість угоди склала 1,02 млрд грн.
До кінця жовтня має бути оновлено 50 вагонів столичного метро. Це друга черга модернізації вагонного складу – в 2012 КМДА вже замовляла аналогічні послуги на 95 вагонів метро, це обійшлося в 1,08 млрд грн.
Попередній тендер у 2012 році також виграв Крюківський завод. Про те, що вагони буде ремонтувати саме цей завод, заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив ще в день оголошення тендеру в грудні.
Акціонерами Крюківського заводу є фірми “OW Capital Management GmbH” (Австрія), AS Skinest Finants і “Osauhing Delantina” (Естонія), “Transbuilding Service Limited” (Велика Британія). Основним власником заводу вважається його директор Володимир Приходько.
Єдиним допущеним конкурентом стало ТОВ “Ваго-Рев”, яке програло з різницею в мільйон. Фірму відносять до сфери впливу Максима Мусєєва, колишнього заступника директора КП “Харківський метрополітен”, депутата міськради від Партії регіонів.
Державне ВАТ “Київський електровагоноремонтний завод ім.Січневого повстання 1918 рр.”, Пропонував виконати роботи за 850,09 тисяч грн, тобто на 15% дешевше.
Однак цю пропозицію відхилили за порушення ряду вимог: в документації – в т.ч. на підтвердження виконання аналогічних контрактів, технічних вимог з пожежної безпеки, а також – вказівки в поданих документах недостовірної інформації (з приводу чого – у протоколі відхилення не вказані).
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас