Цього року на озброєння армії виділять 14 млрд грн - Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року на озброєння армії виділять 14 млрд грн - Міноборони

Казна та Політика
420
Міністерство оборони України в поточному році направить на розвиток озброєнь 14 млрд грн, що значно перевищує суму, виділену в минулому році.
“У 2015 році, відповідно до показників держбюджету, Міністерство оборони направить на розвиток озброєнь 14 млрд грн. Це становить майже третину оборонного бюджету”, – повідомила прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві.
За її словами, в 2014 році ця сума становила 3,9 млрд грн.
“Необхідність збільшення витрат пов’язана з військово-політичною ситуацією навколо України та незадовільним станом окремих зразків озброєнь і військової техніки ЗСУ, якій вже більше 30 років.
За словами В.Кушнір, Міноборони здійснює закупівлю військової техніки, чітко дотримуючись законодавства і стандартів процесу закупівель, відповідно до оборонних замовлень на цей рік.
“Згідно з показниками державного оборонного замовлення на 2015 рік, у ЗСУ надійде понад 500 основних зразків озброєнь і військової техніки, понад 300 тис. од. засобів ураження і понад 3,5 тис. інших зразків озброєнь і військової техніки”, – повідомила вона.
Крім того, за словами представника Міноборони, відомство ініціювало внесення змін до закону про державне оборонне замовлення щодо спрощення порядку замовлення та скорочення термінів його формування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас