У 14% британців з'являються фінансові проблеми після розриву відносин - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 14% британців з'являються фінансові проблеми після розриву відносин - опитування

Особисті фінанси
745
За даними дослідження агентства Experian, 14% опитаних британців відзначають зниження своєї кредитоспроможності через минулі відносини.
Experian повідомляє, що розрив відносин може завдати серйозної шкоди фінансам. Приблизно 12% британців відзначили погіршення свого фінансового становища або оцінки кредитоспроможності через романтичні відносини. Близько 7% розлучилися з партнером через грошові питання, при цьому третина з них розплачується за фінансові проблеми своїх колишніх впродовж трьох або більше років. Незважаючи на це, 79% респондентів не вжили жодних кроків для розділення кредитних історій після закінчення відносин.
“Спільні кредитні рахунки з партнером або чоловіком – це одне з найбільш серйозних зобов’язань, які тільки можливі в стосунках. Фінансові відносини, такі як спільна іпотека або банківський рахунок, будуть фігурувати у вашому кредитному звіті як “зв’язок” з вашою другою половиною. Цей зв’язок може залишатися в вашому кредитному звіті після закінчення любовних відносин, якщо ви не попросите прибрати її. Тому – хоча, можливо, після розриву вас це хвилює найменше – ми рекомендуємо подбати про відділення від колишнього партнера у фінансовому, а не тільки в романтичному відношенні”, – радить керуючий директор Experian по роботі з фізичними особами у Великобританії та Ірландії Джулі Доулман.
Дослідження Experian показує, що володіння спільним кредитним рахунком з партнером або чоловіком може призвести до додаткових проблем. Чверть з тих, хто був пов’язаний з кредитною історією партнера, зіткнулися з труднощами або додатковими витратами при отриманні іпотеки, а 33% не змогли отримати кредитну карту.
Серед причин зниження кредитоспроможності через стосунки відзначається, що 72% британських пар не обговорюють свою кредитну історію, а 62% приховують свою заборгованість по кредитній карті від партнера.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас