Держбюджет зможе утримувати 250 тис. солдатів - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет зможе утримувати 250 тис. солдатів - депутат

Казна та Політика
2666
У державному бюджеті України вистачить коштів на утримання 250 тис. солдатів. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради повідомив народний депутат з фракції “Народний фронт” Антон Геращенко.
“У бюджеті на 2015 рік виділено 90 млрд грн. У бюджеті 2014 р. до початку військових дій було 16 млрд грн. Тому гроші є для того, щоб все це зробити. Треба їх правильно освоїти і не дати розікрасти”, – сказав Геращенко.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні і в цілому законопроект №2269 “Про чисельність Збройних сил України”. Цей документ визначає чисельність Збройних сил України в кількості, яка не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців.
Законопроектом передбачено, що в особливий період чисельність Збройних сил України буде збільшуватися на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами України.
“Після завершення АТО і проведення заходів демобілізації чисельність ЗСУ буде зменшена відповідно до військово-політичної обстановки”, – заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед.
Нагадаємо, в січні 2015 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді України збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас