Великобританія виграла справу проти ЄЦБ про кліринг операцій в євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія виграла справу проти ЄЦБ про кліринг операцій в євро

Світ
510
Вимога Європейського центрального банку (ЄЦБ) до британських компаній, які здійснюють кліринг торгових операцій в євро, про перенесення їхньої діяльності в єврозону буде анульовано, постановив Загальний суд Європейського союзу.
Міністерство фінансів Великобританії аргументувало свою позицію тим, що правила ЄЦБ, що регулюють у тому числі питання вибору місця клірингу, порушують загальноєвропейське законодавство і фундаментальні принципи єдиного ринку, пише The Wall Street Journal.
ЄЦБ хоче, щоб усім клірингом угод, номінованих виключно в євро, займалися тільки клірингові організації, розташовані в межах єврозони.
Суд виніс рішення, що в ЄЦБ “немає повноважень, необхідних для регулювання діяльності клірингових систем з цінних паперів”.
Дана суперечка, що тривала три роки, є черговим проявом нескінченної “боротьби за владу” на фінансових ринках Європи. Регулятори континентальних країн прагнуть змусити банки репатріювати ті операції, які вони на даний момент вподобали здійснювати в Лондоні, зазначає газета.
ЄЦБ може протягом двох місяців подати апеляцію до Європейського суду (вища інстанція).
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас